بعض من بحوث التدريسين المنشورة لقسم الإنتاج الحيواني 2019-2020 | ||
اسم الباحث | عنوان البحث | سنة النشر |
أ.م .د. ستار جاسم حتروش | تأثير المستخلص المائي بخصوص الثوم على انسجة الكبد والكلى في ذكور الارانب المعاملة بعقار السايكلوفوسفومايد. | 2019 |
أ.م .د. ستار جاسم حتروش | – Physiological and chemical study to evaluation the epidemiology of acute lymphocytic leukemia for patients without | |
أ.م .د. ستار جاسم حتروش | Evaluation of effectiveness of Boswelliaserata (Kundur) gum extract on Some biochemical parameters in male rats induced chronic renal failure (CRF | 2020 |
أ.م .د. ستار جاسم حتروش | The Protective Effect Of Aqueous of Moringa Oleifera Seeds Extract against cadmium chloride – induced Testicular damage in male white Rats. | 2020 |
أ.د. ثامر كريم الجنابي ،أ.سلام مرزه سهيل
أ.م.د. سرى صافي عبيس، أ.م.د. صلاح مهدي كاطع . |
Study On The Impact 1- Of Dw Gene On Carcass And Reticulo-Endothelial Organs Traits And Detection A Correlation And Regression Equations In Dwarf Roosters. | 2020 |
أ.م.د. سرى صافي عبيس، أ.م.د. صلاح مهدي كاطع | The effect of controlled electrical stimulation (ES) on some of biochemical characteristics and wounds healing in induced diabetic rabbits. | 2019 |
أ.م.د. سرى صافي عبيس ، أ.د. ثامر كريم الجنابي ،أ.سلام مرزه سهيل. | Comparative study to evaluate productive performance of Iraqi Turkey female Strains. | 2019 |
غفران حسن عليوي | The effectiveness of astaxanthin added to the diet for improving productive efficiency traits broiler chicken exposed to oxidative stress | 2020 |
أ.م.د.منال عبد الواحد صلبوخ | Effect of thyme and rosemary on minced meat shelf life | 2020 |
أ.م.د.منال عبد الواحد صلبوخ | Analysis of bioactive phytochemical compound of (Cyperus aucheri Jaub.) by using gas chromatography -mass spectrometry Analysis of bioactive phytochemical compound of (Cyperus aucheri Jaub.) by using gas chromatography -mass spectrometry. | 2019 |
أ.م.د.منال عبد الواحد صلبوخ | – Improving the Quality of Beef Burger by Adding Thyme and Rosemary Powder | 2019 |
أ.زينب عليوي محمد التميمي، أ.م.د.منال عبد الواحد صلبوخ | Study on Alternaria- alternate, Fusarium chlamydosporum accompanying the Eucalyptus camaldulensis L. trees in some regions of Kerbala province/Iraq and identification of isolate with PCR technique | 2019 |
أ.د. ثامر كريم الجنابي ،أ.سلام مرزه سهيل
أ.م.د. صلاح مهدي كاطع . |
Influence of spraying different solutions at different incubation periods on hatchability parameters of local Iraqi’s eggs. | 2019 |
أ.زينب عليوي محمد التميمي | Molecular diagnosis of the fungus Sclerotinia sclerotiorum: A causal agent of white rot disease in Solanum melongena L. and its control using zinc oxide nanoparticles. | 2019 |
أ.زينب عليوي محمد التميمي | THE FIRST RECORD OF AGROBACTERIUM TUMEFACIENS CAUSED CROWN GALL IN EUCALYPTUS CAMALDULENSIS DEHN. SEEDLINGS IN PROVINCES (KARBALA, BABIL AND WASIT) IRAQ AND DIAGNOSIS USING (PCR) TECHNIQUE. | 2020 |
أ.زينب عليوي محمد التميمي | The first register and molecularly diagnosis of agrobacterium tumefaciens that causes crown gall disease on ficus SP in the provinces of Karbala and Babylon, Iraq. | 2020 |
أ.م.د. ربيع مزهر محمود | Magnetic treated water, reality and applications: A review. | 2020 |
أ.م.د. ربيع مزهر محمود | Effect of cooking temperature on Warner-Bratzler shear force and cooking loss in two types of Iraqi Awassi lambs muscles | 2020 |
أ.م.د. ربيع مزهر محمود | The effect of controlled electrical stimulation (ES) on some of biochemical characteristics and wounds healing in induced diabetic rabbits. | 2019 |
أ.م.د. ربيع مزهر محمود | Effect of different concentrations of bovine serum albumin on some of the frozen sperm characteristics of the rams | 2019 |
أ.م. د. هيفاء علي عواد | PRODUCING EDIBLE FILMS MADE FROM WHEY PROTEINS ISOLATEINCORPORATED WITH TIO2 NANOPARTICLES TO STUDYING ITSMECHANICAL AND ANTIMICROBIAL PROPERTIES | 2020 |
أ.م. د. هيفاء علي عواد | EFFECT OF COOKING TEMPERATURE ON WARNER–BRATZLER SHEARFORCE AND COOKING LOSS IN TWO TYPES OF IRAQI AWASSI LAMBSMUSCLES | 2020 |
أ.م. د. هيفاء علي عواد | Phisco-Chemical analysis and sensory evaluation of Iraqi cake incorporated with grape and date (Zahidi) syrup | 2019 |
أ.م. د. هيفاء علي عواد | Extend the shelf life and improving sensory properties of white soft cheese by adding celery… leaves. | 2019 |
م .صالح عبد الواحد | EFFECT OF DIFFERENT CONCENTRATIONS OF BOVINE SERUM ALBUMIN ON SOME OF THE FROZEN SPERM CHARACTERISTICS OF THE RAMS | 2019 |
م. صالح عبد الواحد | Hematological and Biochemical Profile of Iraqi Breed Pekin Ducks | 2019 |
أ.م. مهند فضل حسين | Effect of dietary Zingiber officinalis root powder and vitamin E–selenium on milk yield and its chemical composition in lactating | 2019 |
أ.م. قيس شاكر محمد | The effect of controlled electrical stimulation (ES) on some of biochemical characteristics and wounds healing in induced diabetic rabbits. | 2019 |
أ.م.د . زينب هادي أ.م. قيس شاكر محمد | Effect of Thyme and Rosemary on Minced meat shelf life . | 2020 |
أ.م. قيس شاكر محمد | EFFECT OF COOKING TEMPERATURE ON WARNER–BRATZLER SHEARFORCE AND COOKING LOSS IN TWO TYPES OF IRAQI AWASSI LAMBSMUSCLES | 2020 |
م.م احمد عبد الامير | Phisco-Chemical analysis and sensory evaluation of Iraqi cake incorporated with grape and date (Zahidi) syrup | 2019 |
أ.م.د. زينب هادي العامري | Isolation and purification of lactoferrin protein from goats’ colostrum and its determination using high pressure liquid chromatography and study its inhibitory effect on some pathogenic bacteria | 2019 |
أ.م.د. زينب هادي العامري | Effect of purified goat milk lactoferrin on cancer cell growth (AMN-3) in vitro | 2019 |
م د.انور ضياء مهدي | Developmental and in vivo assignment of rapidly collapsible anastomotic guid for use in anastomosis of the small intestine : a pilot study using swine model | 2020 |
م د.انور ضياء مهدي | Design of active elastic metamaterials with negative mass density and tunable bulk modulus | 2019 |
م د.انور ضياء مهدي | Evaluation of a Polyurethane Platform for Delivery of Nanohydroxyapatite and Decellularized Bone Particles in a Porous Three-Dimensional Scaffold | 2019 |
ت | أسم الباحث | عنوان البحث | الدوائر الحكومية ذات العلاقة |
1 | أ.م.د.ثامر كريم + أ.م. أ.م .سلام مرزة + أ.م.د. زينب هادي | دراسة المحتوى المايكروبي في الجهاز الهضمي لفروج اللحم عند استخدام المنكهات . | مديرية زراعة كربلاء المقدسة |
2 | م. مهند فضل حسين | تأثير أضافة مسحوق جذور الزنجبيل وحامض الفوليك الى علائق الماعز المحلي السود في بعض صفات الدم . | مديرية زراعة كربلاء المقدسة |
3 | م.م. سرى صافي | Effect of dietary supplementation of Ceylon cinnamon powder on some physiologyical parameters in Broiler chicks | مديرية زراعة كربلاء المقدسة |
4 | أ.م.د. منال عبد الواحد | Antimicrobial , antioxidant, Total phenolic content and sensory of processed with soft chess supported with thymus, vularius seed extract. | مديرية زراعة كربلاء المقدسة |
5 | أ.م.د. زينب هادي + أ.م.د. منال عبد الواحد | تطوير نكهة اليوغرت العلاجي بأضافة نكهات الحبة السوداء والزعتر | مديرية زراعة كربلاء المقدسة |
6 | م.د. هيفاء علي + م.د. ربيع مزهر | دراسة أستخدام تراكيز مختلفة من الماء القلوي والأحماض العضوية على بعض الصفات الفسلجية لفروج اللحم في مراحل مختلفة | مديرية زراعة كربلاء المقدسة |
7 | م.د. ربيع مزهر + م.د. هيفاء علي | دراسة أستخدام تراكيز مختلفة من الماء القلوي والأحماض العضوية على بعض الصفات الأنتاجية لفروج اللحم في مراحل مختلفة | مديرية زراعة كربلاء المقدسة |
8 | م.م. جعفر صالح موسى | تأثير أستخدام مسحوق الشوندر في تلوين جلود وأنسجة أسماك الكارب الشائع وتأثيرها على معايير النمو . | مديرية زراعة كربلاء المقدسة |
9 | م.د.ربيع مزهر + م.م. جعفر صالح | أستخدام غاز الأوزون في تنقية مياه الأنظمة المغلقة لتربية أسماك الكارب الشائع وبيان تأثيرها في معايير النمو . | مديرية زراعة كربلاء المقدسة |