بحوث تدريسي قسم الانتاج الحيواني

بعض من بحوث التدريسين المنشورة لقسم الإنتاج الحيواني 2019-2020
اسم الباحثعنوان البحثسنة النشر
أ.م .د. ستار جاسم حتروشتأثير المستخلص المائي بخصوص الثوم على انسجة الكبد والكلى في ذكور الارانب المعاملة بعقار السايكلوفوسفومايد.2019
أ.م .د. ستار جاسم حتروش– Physiological and chemical study to evaluation the epidemiology of acute lymphocytic leukemia for patients without
أ.م .د. ستار جاسم حتروشEvaluation of effectiveness of Boswelliaserata (Kundur) gum extract on Some biochemical parameters in male rats induced chronic renal failure (CRF2020
أ.م .د. ستار جاسم حتروشThe Protective Effect Of Aqueous of Moringa Oleifera Seeds Extract against cadmium chloride – induced Testicular damage in male white Rats.2020
أ.د. ثامر كريم الجنابي ،أ.سلام مرزه سهيلأ.م.د. سرى صافي عبيس، أ.م.د. صلاح مهدي كاطع .Study On The Impact 1- Of Dw Gene On Carcass And Reticulo-Endothelial Organs Traits And Detection A Correlation And Regression Equations In Dwarf Roosters.2020
أ.م.د. سرى صافي عبيس، أ.م.د. صلاح مهدي كاطعThe effect of controlled electrical stimulation (ES) on some of biochemical characteristics and wounds healing in induced diabetic rabbits.2019
أ.م.د. سرى صافي عبيس ، أ.د. ثامر كريم الجنابي ،أ.سلام مرزه سهيل.Comparative study to evaluate productive performance of Iraqi Turkey female Strains.2019
غفران حسن عليويThe effectiveness of astaxanthin added to the diet for improving  productive efficiency traits broiler chicken exposed to oxidative stress2020
أ.م.د.منال عبد الواحد صلبوخEffect of thyme and rosemary on minced meat shelf life2020
أ.م.د.منال عبد الواحد صلبوخAnalysis of bioactive phytochemical compound of (Cyperus aucheri Jaub.) by using gas chromatography -mass spectrometry Analysis of bioactive phytochemical compound of (Cyperus aucheri Jaub.) by using gas chromatography -mass spectrometry.2019
أ.م.د.منال عبد الواحد صلبوخ– Improving the Quality of Beef Burger by Adding Thyme and Rosemary Powder2019
أ.زينب عليوي محمد التميمي، أ.م.د.منال عبد الواحد صلبوخStudy on Alternaria- alternate, Fusarium chlamydosporum accompanying the Eucalyptus camaldulensis L. trees in some regions of Kerbala province/Iraq and identification of isolate with PCR technique2019
أ.د. ثامر كريم الجنابي ،أ.سلام مرزه سهيلأ.م.د. صلاح مهدي كاطع .Influence of spraying different solutions at different incubation periods on hatchability parameters of local Iraqi’s eggs.2019
أ.زينب عليوي محمد التميميMolecular diagnosis of the fungus Sclerotinia sclerotiorum: A causal agent of white rot disease in Solanum melongena L. and its control using zinc oxide nanoparticles.2019
أ.زينب عليوي محمد التميميTHE FIRST RECORD OF AGROBACTERIUM TUMEFACIENS CAUSED CROWN GALL IN EUCALYPTUS CAMALDULENSIS DEHN. SEEDLINGS IN PROVINCES (KARBALA, BABIL AND WASIT) IRAQ AND DIAGNOSIS USING (PCR) TECHNIQUE.2020
أ.زينب عليوي محمد التميميThe first register and molecularly diagnosis of agrobacterium tumefaciens that causes crown gall disease on ficus SP in the provinces of Karbala and Babylon, Iraq.2020
أ.م.د. ربيع مزهر محمودMagnetic treated water, reality and applications: A review.2020
أ.م.د. ربيع مزهر محمودEffect of cooking temperature on Warner-Bratzler shear force and cooking loss in two types of Iraqi Awassi lambs muscles2020
أ.م.د. ربيع مزهر محمودThe effect of controlled electrical stimulation (ES) on some of biochemical characteristics and wounds healing in induced diabetic rabbits.2019
أ.م.د. ربيع مزهر محمودEffect of different concentrations of bovine serum albumin on some of the frozen sperm characteristics of the rams2019
أ.م. د. هيفاء علي عوادPRODUCING  EDIBLE  FILMS  MADE  FROM  WHEY  PROTEINS  ISOLATEINCORPORATED  WITH  TIO2  NANOPARTICLES  TO  STUDYING  ITSMECHANICAL  AND  ANTIMICROBIAL  PROPERTIES2020
أ.م. د. هيفاء علي عوادEFFECT  OF  COOKING  TEMPERATURE  ON  WARNER–BRATZLER  SHEARFORCE  AND  COOKING  LOSS  IN  TWO  TYPES  OF  IRAQI  AWASSI  LAMBSMUSCLES2020
أ.م. د. هيفاء علي عوادPhisco-Chemical analysis and sensory evaluation of Iraqi cake incorporated with grape and date (Zahidi) syrup2019
أ.م. د. هيفاء علي عوادExtend the shelf life and improving sensory properties of white soft cheese by adding celery… leaves.2019
م .صالح عبد الواحدEFFECT OF DIFFERENT CONCENTRATIONS OF BOVINE SERUM ALBUMIN ON SOME OF THE FROZEN SPERM CHARACTERISTICS OF THE RAMS2019
م. صالح عبد الواحدHematological and Biochemical Profile of Iraqi Breed Pekin Ducks2019
أ.م. مهند فضل حسينEffect of dietary Zingiber officinalis root powder and vitamin E–selenium on milk yield and its chemical composition in lactating2019
أ.م. قيس شاكر محمدThe effect of controlled electrical stimulation (ES) on some of biochemical characteristics and wounds healing in induced diabetic rabbits.2019
أ.م.د . زينب هادي أ.م. قيس شاكر محمدEffect of Thyme and Rosemary on Minced meat shelf life .2020
أ.م. قيس شاكر محمدEFFECT  OF  COOKING  TEMPERATURE  ON  WARNER–BRATZLER  SHEARFORCE  AND  COOKING  LOSS  IN  TWO  TYPES  OF  IRAQI  AWASSI  LAMBSMUSCLES2020
م.م احمد عبد الاميرPhisco-Chemical analysis and sensory evaluation of Iraqi cake incorporated with grape and date (Zahidi) syrup2019
أ.م.د. زينب هادي العامريIsolation and purification of lactoferrin protein from goats’ colostrum and its determination using high pressure liquid chromatography and study its inhibitory effect on some pathogenic bacteria2019
أ.م.د. زينب هادي العامريEffect of purified goat milk lactoferrin on cancer cell growth (AMN-3) in vitro2019
م د.انور ضياء مهديDevelopmental and in vivo assignment of rapidly collapsible anastomotic guid for use in anastomosis of the small intestine : a pilot study using swine model2020
م د.انور ضياء مهديDesign of active elastic metamaterials with negative mass density and tunable bulk modulus2019
م د.انور ضياء مهديEvaluation of a Polyurethane Platform for Delivery of Nanohydroxyapatite and Decellularized Bone Particles in a Porous Three-Dimensional Scaffold

2019
تأسم الباحثعنوان البحثالدوائر الحكومية ذات العلاقة
1أ.م.د.ثامر كريم + أ.م. أ.م .سلام مرزة + أ.م.د. زينب هاديدراسة المحتوى المايكروبي في الجهاز الهضمي لفروج اللحم عند استخدام المنكهات .مديرية زراعة كربلاء المقدسة
2م. مهند فضل حسينتأثير أضافة مسحوق جذور الزنجبيل وحامض الفوليك الى علائق الماعز المحلي السود في بعض صفات الدم .مديرية زراعة كربلاء المقدسة
3م.م. سرى صافيEffect of dietary supplementation of Ceylon cinnamon powder on some physiologyical parameters in Broiler chicksمديرية زراعة كربلاء المقدسة
4أ.م.د. منال عبد الواحدAntimicrobial , antioxidant, Total phenolic content and sensory of processed with soft chess supported with thymus, vularius seed extract.مديرية زراعة كربلاء المقدسة
5أ.م.د. زينب هادي + أ.م.د. منال عبد الواحدتطوير نكهة اليوغرت العلاجي بأضافة نكهات الحبة السوداء والزعترمديرية زراعة كربلاء المقدسة
6م.د. هيفاء علي + م.د. ربيع مزهردراسة أستخدام تراكيز مختلفة من الماء القلوي والأحماض العضوية على بعض الصفات الفسلجية لفروج اللحم في مراحل مختلفةمديرية زراعة كربلاء المقدسة
7م.د. ربيع مزهر + م.د. هيفاء عليدراسة أستخدام تراكيز مختلفة من الماء القلوي والأحماض العضوية على بعض الصفات الأنتاجية لفروج اللحم في مراحل مختلفةمديرية زراعة كربلاء المقدسة
8م.م. جعفر صالح موسىتأثير أستخدام مسحوق الشوندر في تلوين جلود وأنسجة أسماك الكارب الشائع وتأثيرها على معايير النمو .مديرية زراعة كربلاء المقدسة
9م.د.ربيع مزهر + م.م. جعفر صالحأستخدام غاز الأوزون في تنقية مياه الأنظمة المغلقة لتربية أسماك الكارب الشائع وبيان تأثيرها في معايير النمو .مديرية زراعة كربلاء المقدسة