بحوث تدريسي قسم الانتاج الحيواني

بعض من بحوث التدريسين المنشورة لقسم الإنتاج الحيواني 2019-2020
اسم الباحث عنوان البحث سنة النشر
أ.م .د. ستار جاسم حتروش تأثير المستخلص المائي بخصوص الثوم على انسجة الكبد والكلى في ذكور الارانب المعاملة بعقار السايكلوفوسفومايد. 2019
أ.م .د. ستار جاسم حتروش – Physiological and chemical study to evaluation the epidemiology of acute lymphocytic leukemia for patients without
أ.م .د. ستار جاسم حتروش Evaluation of effectiveness of Boswelliaserata (Kundur) gum extract on Some biochemical parameters in male rats induced chronic renal failure (CRF 2020
أ.م .د. ستار جاسم حتروش The Protective Effect Of Aqueous of Moringa Oleifera Seeds Extract against cadmium chloride – induced Testicular damage in male white Rats. 2020
أ.د. ثامر كريم الجنابي ،أ.سلام مرزه سهيلأ.م.د. سرى صافي عبيس، أ.م.د. صلاح مهدي كاطع . Study On The Impact 1- Of Dw Gene On Carcass And Reticulo-Endothelial Organs Traits And Detection A Correlation And Regression Equations In Dwarf Roosters. 2020
أ.م.د. سرى صافي عبيس، أ.م.د. صلاح مهدي كاطع The effect of controlled electrical stimulation (ES) on some of biochemical characteristics and wounds healing in induced diabetic rabbits. 2019
أ.م.د. سرى صافي عبيس ، أ.د. ثامر كريم الجنابي ،أ.سلام مرزه سهيل. Comparative study to evaluate productive performance of Iraqi Turkey female Strains. 2019
غفران حسن عليوي The effectiveness of astaxanthin added to the diet for improving  productive efficiency traits broiler chicken exposed to oxidative stress 2020
أ.م.د.منال عبد الواحد صلبوخ Effect of thyme and rosemary on minced meat shelf life 2020
أ.م.د.منال عبد الواحد صلبوخ Analysis of bioactive phytochemical compound of (Cyperus aucheri Jaub.) by using gas chromatography -mass spectrometry Analysis of bioactive phytochemical compound of (Cyperus aucheri Jaub.) by using gas chromatography -mass spectrometry. 2019
أ.م.د.منال عبد الواحد صلبوخ – Improving the Quality of Beef Burger by Adding Thyme and Rosemary Powder 2019
أ.زينب عليوي محمد التميمي، أ.م.د.منال عبد الواحد صلبوخ Study on Alternaria- alternate, Fusarium chlamydosporum accompanying the Eucalyptus camaldulensis L. trees in some regions of Kerbala province/Iraq and identification of isolate with PCR technique 2019
أ.د. ثامر كريم الجنابي ،أ.سلام مرزه سهيلأ.م.د. صلاح مهدي كاطع . Influence of spraying different solutions at different incubation periods on hatchability parameters of local Iraqi’s eggs. 2019
أ.زينب عليوي محمد التميمي Molecular diagnosis of the fungus Sclerotinia sclerotiorum: A causal agent of white rot disease in Solanum melongena L. and its control using zinc oxide nanoparticles. 2019
أ.زينب عليوي محمد التميمي THE FIRST RECORD OF AGROBACTERIUM TUMEFACIENS CAUSED CROWN GALL IN EUCALYPTUS CAMALDULENSIS DEHN. SEEDLINGS IN PROVINCES (KARBALA, BABIL AND WASIT) IRAQ AND DIAGNOSIS USING (PCR) TECHNIQUE. 2020
أ.زينب عليوي محمد التميمي The first register and molecularly diagnosis of agrobacterium tumefaciens that causes crown gall disease on ficus SP in the provinces of Karbala and Babylon, Iraq. 2020
أ.م.د. ربيع مزهر محمود Magnetic treated water, reality and applications: A review. 2020
أ.م.د. ربيع مزهر محمود Effect of cooking temperature on Warner-Bratzler shear force and cooking loss in two types of Iraqi Awassi lambs muscles 2020
أ.م.د. ربيع مزهر محمود The effect of controlled electrical stimulation (ES) on some of biochemical characteristics and wounds healing in induced diabetic rabbits. 2019
أ.م.د. ربيع مزهر محمود Effect of different concentrations of bovine serum albumin on some of the frozen sperm characteristics of the rams 2019
أ.م. د. هيفاء علي عواد PRODUCING  EDIBLE  FILMS  MADE  FROM  WHEY  PROTEINS  ISOLATEINCORPORATED  WITH  TIO2  NANOPARTICLES  TO  STUDYING  ITSMECHANICAL  AND  ANTIMICROBIAL  PROPERTIES 2020
أ.م. د. هيفاء علي عواد EFFECT  OF  COOKING  TEMPERATURE  ON  WARNER–BRATZLER  SHEARFORCE  AND  COOKING  LOSS  IN  TWO  TYPES  OF  IRAQI  AWASSI  LAMBSMUSCLES 2020
أ.م. د. هيفاء علي عواد Phisco-Chemical analysis and sensory evaluation of Iraqi cake incorporated with grape and date (Zahidi) syrup 2019
أ.م. د. هيفاء علي عواد Extend the shelf life and improving sensory properties of white soft cheese by adding celery… leaves. 2019
م .صالح عبد الواحد EFFECT OF DIFFERENT CONCENTRATIONS OF BOVINE SERUM ALBUMIN ON SOME OF THE FROZEN SPERM CHARACTERISTICS OF THE RAMS 2019
م. صالح عبد الواحد Hematological and Biochemical Profile of Iraqi Breed Pekin Ducks 2019
أ.م. مهند فضل حسين Effect of dietary Zingiber officinalis root powder and vitamin E–selenium on milk yield and its chemical composition in lactating 2019
أ.م. قيس شاكر محمد The effect of controlled electrical stimulation (ES) on some of biochemical characteristics and wounds healing in induced diabetic rabbits. 2019
أ.م.د . زينب هادي أ.م. قيس شاكر محمد Effect of Thyme and Rosemary on Minced meat shelf life . 2020
أ.م. قيس شاكر محمد EFFECT  OF  COOKING  TEMPERATURE  ON  WARNER–BRATZLER  SHEARFORCE  AND  COOKING  LOSS  IN  TWO  TYPES  OF  IRAQI  AWASSI  LAMBSMUSCLES 2020
م.م احمد عبد الامير Phisco-Chemical analysis and sensory evaluation of Iraqi cake incorporated with grape and date (Zahidi) syrup 2019
أ.م.د. زينب هادي العامري Isolation and purification of lactoferrin protein from goats’ colostrum and its determination using high pressure liquid chromatography and study its inhibitory effect on some pathogenic bacteria 2019
أ.م.د. زينب هادي العامري Effect of purified goat milk lactoferrin on cancer cell growth (AMN-3) in vitro 2019
م د.انور ضياء مهدي Developmental and in vivo assignment of rapidly collapsible anastomotic guid for use in anastomosis of the small intestine : a pilot study using swine model 2020
م د.انور ضياء مهدي Design of active elastic metamaterials with negative mass density and tunable bulk modulus 2019
م د.انور ضياء مهدي Evaluation of a Polyurethane Platform for Delivery of Nanohydroxyapatite and Decellularized Bone Particles in a Porous Three-Dimensional Scaffold

2019
ت أسم الباحث عنوان البحث الدوائر الحكومية ذات العلاقة
1 أ.م.د.ثامر كريم + أ.م. أ.م .سلام مرزة + أ.م.د. زينب هادي دراسة المحتوى المايكروبي في الجهاز الهضمي لفروج اللحم عند استخدام المنكهات . مديرية زراعة كربلاء المقدسة
2 م. مهند فضل حسين تأثير أضافة مسحوق جذور الزنجبيل وحامض الفوليك الى علائق الماعز المحلي السود في بعض صفات الدم . مديرية زراعة كربلاء المقدسة
3 م.م. سرى صافي Effect of dietary supplementation of Ceylon cinnamon powder on some physiologyical parameters in Broiler chicks مديرية زراعة كربلاء المقدسة
4 أ.م.د. منال عبد الواحد Antimicrobial , antioxidant, Total phenolic content and sensory of processed with soft chess supported with thymus, vularius seed extract. مديرية زراعة كربلاء المقدسة
5 أ.م.د. زينب هادي + أ.م.د. منال عبد الواحد تطوير نكهة اليوغرت العلاجي بأضافة نكهات الحبة السوداء والزعتر مديرية زراعة كربلاء المقدسة
6 م.د. هيفاء علي + م.د. ربيع مزهر دراسة أستخدام تراكيز مختلفة من الماء القلوي والأحماض العضوية على بعض الصفات الفسلجية لفروج اللحم في مراحل مختلفة مديرية زراعة كربلاء المقدسة
7 م.د. ربيع مزهر + م.د. هيفاء علي دراسة أستخدام تراكيز مختلفة من الماء القلوي والأحماض العضوية على بعض الصفات الأنتاجية لفروج اللحم في مراحل مختلفة مديرية زراعة كربلاء المقدسة
8 م.م. جعفر صالح موسى تأثير أستخدام مسحوق الشوندر في تلوين جلود وأنسجة أسماك الكارب الشائع وتأثيرها على معايير النمو . مديرية زراعة كربلاء المقدسة
9 م.د.ربيع مزهر + م.م. جعفر صالح أستخدام غاز الأوزون في تنقية مياه الأنظمة المغلقة لتربية أسماك الكارب الشائع وبيان تأثيرها في معايير النمو . مديرية زراعة كربلاء المقدسة